Nazovite nas: +385 (0) 22 440 170


Potpisan ugovor o uređenju šibenske tvrđave Sv. Mihovila

Ugovor o početku radova na rekonstrukciji i uređenju tvrđave Sv. Mihovila, vrijedan 11 milijuna kuna, danas je s predstavnicima tvrtke Minigradnja d.o.o. potpisao šibenski gradonačelnik Ante Županović.

tvrdjava2

Sukladno ugovoru, na tvrđavi Sv. Mihovila trebala bi se urediti ljetna pozornica s oko 1200 sjedećih mjesta, ispod nje sanitarni prostor, prostorije koje će služiti izvođačima, te galerijski prostor, a prije toga sanirat će se perimetralni zidovi tvrđave.

Radi se o projektu uređenja ljetne pozornice na toj šibenskoj tvrđavi koji je prvi put osmišljen prije 50 godina, a koji će značiti novu kvalitetu za Šibenik, naglasio je danas šibenski gradonačelnik.

Zbog njegove važnosti za grad, gradonačelnik Županović vjeruje kako će izvođač, unatoč zahtjevnosti radova, poštovati rok od godine dana, kada bi ljetna pozornica na Sv. Mihovilu trebala biti stavljena u funkciju.

Sukladno ugovoru, Minigradnja d.o.o. će imati mjesec dana za pripremne i zemljane radove, nakon čega slijede intervencije unutar perimetralnih zidova, uređenje podrumskog dijela za muzej i galerijski prostor.

U drugoj fazi uredit će se ugostiteljski sadržaji oko tvrđave, dok treća faza predviđa uređenje dvojnih bedema.

Govoreći o detaljima projekta, glavni projektant uređenja sv. Mihovila, arhitekt Tomislav Krajina je kazao kako će u samoj utrobi tvrđave biti uređen muzej.

Na pitanje tko će se brinuti o novouređenoj tvrđavi, gradonačelnik Županović je naglasio kako će se formirati posebna ustanova u kojoj će participirati svi subjekti koji sudjeluju u realizaciji pozornice, Muzej grada Šibenika, Hrvatsko narodno kazalište i Turistička zajednica grada Šibenika.

Današnji ugovor rezultat je dogovora koji je Grad Šibenik krajem travnja ove godine postigao sa Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranja (SAFU) o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt revitalizacije tvrđave, na temelju kojeg je iz europskih fondova (IPA IIIc) za projekt izdvojeno milijun eura.

Izvor: Slobodnadalmacija.hr